Blog Post

Nyheter
17 March 2015

RED HEADED SLUTS

||
0 Comment
|

RHS 14 - Foto Terje Arntsen

Altapublikummet er ikke akkurat kjempekjent for å “sjekke ut” ny musikk. Og når RED HEADED SLUTS fra Tromsdalen stod på City Scenes lille scene i april i fjor, var, ingenting annerledes. 11 betalende. 10 på jobb. 21 i lokalet.
Bandet går på. Og herjer! Etter konserten har bandet 21 nye blodfans, og minst 100 stykker påstår i ettertid å ha vært tilstede under denne, etterhvert legendariske konsertkvelden på City Scene i fjor.
Kvintetten fra Tromsø startet opp i 2012, og fikk umiddelbart spillejobb på Buktafestivalen som vinnere av Bukta Talenter, og slapp da “Bobby Jones EP”. Det påfølgende året var bandet support for band som Cazadores, Oslo Ess, Death By Unga Bunga og Honningbarna.
I 2014 slapp de debutplata “People With Faces” (LP), og var på norgesturnè med over 20 konserter, blant annet på City Scene i April.

– Jeg tror ikke det kan ha vært mer enn 20 stk som så oss på City Scene i fjor, men det var desidert den artigste konserten vi spilte i fjor. Publikumet i Alta er utrolig bra, sier trommis Isak Harbitz.
Bandet har tatt en pause fra scena i år, men det er fortsatt mye som skjer. I april skal de i Velvet Recording Studio i Oslo og spille inn nye låter, hvor blant annet Turbonegro, Madrugada, Hellbillies og Senjahopen har spilt inn sine plater. Med seg har de produsent Christer Krogh, som blant annet har produsert Black Debbath, The Carburetors og Hellbillies.
– Vi skal ned i April og spille inn to singler, den ene blir å slippes i Mai, og den andre slippes som split-vinyl med bandet Grand Cafè fra Oslo, og gis ut via Bukta Records i Tromsø. Resten av plata spilles inn i sommer/høst, fortsetter han.

Da driftsleder Thomas Gladsø skulle oppsummere 2014, svarte han dette på spørsmålet om hva som var årets konsertopplevelse på City Scene.
– Uten tvil, Red Headed Sluts. Hadde hørt litt av dem før, men ante ikke hva vi ville få live. Og hva fikk vi? Jeg har aldri opplevd et band med en sånn spilleglede, innlevelse og ikke minst, galskap på scenen.
Fredag 20. Mars kommer bandet – ENDELIG – tilbake til Alta og City Scene!
|