Blog Post

Nyheter
05 January 2015

BA Rock’n Roll presenterer nytt prosjekt: SUN CITY

||
0 Comment
|

10385365_619826244809940_133026273192856684_n

Helgen 23. og 24. Januar er det duket for et helt nytt prosjekt på City Scene, og i registolen sitter studenter fra studiet BA Rock’n Roll Entrepreneurs ved UiT. Sun City er en feiring av at solen returnerer til byen, og betyr en helg stappfull av band, artister og DJs. CASA MURILO er kanskje det mest kjente navnet blandt dem, men også AGNETE BRAATEN, SHERPA, DJ LET7ING og DJ’en RINO WILHELMSEN skal opptre i løpet av helgen. 

 

CASA MURILO
Mange fullmåner har gått siden to engelske gutter møtte hverandre, en snill mann ved navn Murilo, og til slutt to norske jenter i Brasil. Guttene bodde lenge i huset til Murilo, og livet var et riktig brasiliansk eventyr. Men så en dag traff de engelske guttene de norske jentene, og ble forelsket, og de flyttet sammen til Norge. Der startet guttene Dan og Chris et band sammen som de kalte Casa Murilo, som betyr nettopp Murilo sitt hus.

Bandet fikk ganske fort et rykte på seg i musikk-Norge for deres energifylte show, og i 2014 har Casa Murilo nå turnért Norge på langs og tvers hele 5 ganger.

Casa Murilo fortalte dette eventyret på debutalbumet ”Lifting Ships” som ble strålende mottatt i 2011. De begynte å turnére landet rundt med en gang, spilte mange festivaler, ble playlista på NRK P3, og er blant pionérene av det nå så populære konseptet ”house party-tours”, som kort forklart går ut på at artisten spiller private konserter hjemme i stua til fansen. Casa Murilo har siden 2011 spilt hele 6 house party-tours, og fenomenet har spredd seg til flere band i Norge.

Med andrealbumet ”The Rise and Fall (Sony Music) fikk de to nye radiohits, flere TV-opptredener (bla NRK Lindmo med intervju og spilling), bandet spilte på Hovedscenen under Øyafestivalen, konserter i Tyskland, Nederland, Storbritannia, Sri Lanka, samt 17 shows på 14 dager i Bangladesh og India, samt mer enn 50 konserter i Norge.

 

SHERPA
Sherpa er fra Bergen. Sherpa er noe eget. 
Musikken er en energisk miks av roots, jazz og hiphop med et slør av indie – en dansbar og utadvent musikkoplevelse.
Bandet består av medlemmer fra tidligere Forza og Young Dreams og slipper høsten 2014 nytt materiale som en smakebit på hva kan forventes på debutalbumet som kommer våren 2015.

Bandet slapp singelen ”The Mind” i 2012, som fikk rotasjon på P3. Om Sherpa sier Oslo Indie Office: “Creative composite and challenging. This is the unpexpected cross-genres indie dicipline of Sherpa. Try to catch it. Def worth a try”. Høsten 2012 var Sherpa supportband for Sondre Lerche på hans Bootlegs-turné.

AGNETE BRAATEN
Agnete Braaten er en ung og fremadstormende artist fra Nordreisa i Nord-Troms. Hun studerer for tiden ”Cultural and Creative Entrepreneurship” ved universitetet i Alta. Agnete ga i 2013 ut singelen ”Hjerterått” på labelen Mano Music. Låta var skrevet til NRK Super Tv-serien med samme navn og gjorde stor nasjonal suksess. Agnete har spilt konserter på bl.a. Havnnes festivalen i Nordreisa, Riddu Riđđu festivalen i Kåfjord og Døgnvill festivalen i Tromsø.

I løpet av våren 2015 skal Agnete gå i studio og spille inn sin første EP-plate, og hun har et utrolig imponerende låtbibliotek å ta av. Agnete forteller at hun som artist vil være en som gjør forskjell. Hun går sine egne veier og synger låtene sine på engelsk, samisk og norsk.

 

SOLFEST
I tillegg til konsertkvelden, fredag 23. Januar kjører Sun City gjengen en DJ night Lørdag den 24. Januar, for å feire at solen snur, og at vi gleder oss til den returnerer på himmelen. Tema på kvelden blir sommer, så møt opp i sommerantrekket ditt.

Som oppvarming har vi hentet inn lokale DJ Let7ing som er et lokalt DJ talent, som vil bygge opp stemningen på gulvet, og lage god stemning i lokalet. Og som headliner har vi hentet inn en erfaren DJ fra de sørlige trakter av Norge, med navn Rino Wilhelmsen. Han har spilt i store deler av landet, og har også hatt noen spilleoppdrag i utlandet tidligere som i Nederland hvor han har varmet opp for Laidback Luke. Han har for tiden et soloprosjekt, og et samarbeidsprosjekt Ayero

|