Blog Post

Nyheter
21 March 2017

Den beste konserten i byens historie

Uansett hvor du bor, er det noen dager, kvelder eller netter som skiller seg ut i mengden. Noen store høydepunkter, som huskes, lenge, fortelles om, til stadighet, både av de som var der, og de som ikke var der. Veldig ofte, for veldig mange handler dette om “den beste konserten i byens historie”. 

Etter 14 år i Altas uteliv har jeg fått med meg noen store kvelder, både som arrangør og som gjest. Superfamiliy på City Scene, Span i Høgskolekantina, Åge & Sambandet i Kultursalen. Og ikke minst Red Headed Sluts første konsert i Alta, en av de konsertene hvor du har møtt flere som sier de var der, enn det faktisk var til stede.

Dessverre er man jo bare et menneske, så alle skal vite at jeg har gått glipp av noen også. Michael Wiehe er en av dem. Også den beste konserten i Altas historie da, Violet Road, en søndag kveld på Barila i 2010, eller var det 11? Jeg var ikke der, jeg var på ferie. Bortreist. Jeg visste at det skulle bli bra, men du verden. Denne konserten alle var på, til tross for en kapasitet på 70 eller noe. Den som alle snakker om enda. Den som jeg skriver om nå, fordi jeg ikke var der. Den gikk jeg glipp av.

Av og til så vil det seg bare ikke. For noen år tilbake kom jeg hjem etter å ha besøkt en kompis. Vi hadde sett Leonard Cohens konsert fra London i 2009 på DVD. Jeg satte meg ned i sofaen, åpna laptopen og gikk på billettservice.no. Søkte Leonard Cohen. Tenkte, med litt flaks kommer han til Norge snart. DET skal jeg ha med meg. Resultatet var nedslående. Han skulle spille i Norge, det var 13 timer til dørene i Oslo Spektrum åpnet. Det var hans siste konsert i Skandinavia. Nå er det for sent, definitivt.

Grunnen til at jeg må få lettet på disse følelsene nå er enkel. Onsdag (i skrivende stund i morgen kveld) skjer det noe på City Scene, det skjer noe i Alta. Det er konsert, og det kommer til å bli bra. Husk det jeg sier nå. Kvelertak spiller i Alta. Til høsten skal Kvelertak på turné med Metallica. Metallica! 40 konserter med motherfuckings METALLICA.

Hvor mange flere ganger kommer du igjen til å få mulighet til å se Kvelertak spille en klubbkonsert i Alta? Finnmark? Nordnorge? Ja, de dukker nok opp på festival et sted, men på en klubbscene? Tenk litt på det, og tenk på hvor du vil være denne kvelden. Jeg vet hvor jeg skal være, dette skal ikke jeg gå glipp av! Kanskje blir dette den beste konserten i byens historie…

Thomas Katt.

(foto: Vibeke Opgård // Studenthuset City Scene // Kvelertak @ City Scene 2014)