Blog Post

Nyheter
31 August 2015

En travel høst blir enda travlere – og mye sexyere!

Betablok, med vår egen Guttorm Sørensen på bass, spiller også i høst. Nærmere bestemt lørdag 26. September på Studenthuset, sammen med Kollwitx og Reptile Master.

Betablok, med vår egen Guttorm Sørensen på bass, spiller også i høst. Nærmere bestemt lørdag 26. September på Studenthuset, sammen med Bodøbandet Kollwitz og Reptile Master fra Tromsø.

Det skjer mye på konsert og arrangementsfronten i høst. Og nå har vi den store glede av å presentere alle bandene som skal være support på flere av kveldene vi allerede har planlagt i høst. Og når vi sier at det ikke er småtterier, mener vi det. For i tillegg til en høst som gir oss band og artister som Backstreet Girls, Bertine Zetlitz, Cazadores, Dunderbeist, Violet Road og Enslaved, dukker det opp et lass av fantastiske band som blir med på moroa. 

Bare se her:

  • 12.09: AKSU (support for Blomst)
  • 25.09: THE 27 CLUB (support for Backstreet Girls)
  • 26.09: REPTILE MASTER + BETABLOK (support for Kollwitz)
  • 02.10: RED HEADED SLUTS (support for Cazadores)
  • 30.10: SLOGSTORM (support for Enslaved)
  • 14.11: BAND FOR HIRE (support the The Dogs)
  • 20.11: RIBOZYME (support for Dunderbeist)

– Jeg lot meg kjapt fascinere over britisk konsertkultur, med flere band hver eneste konsertkveld, og synes det alltid det er bra når vi kan sette to eller flere band på scenen. Spesielt når vi får gitt lokale band og artister en mulighet til å spille før mer etablerte artister, sier daglig leder og bookingansvarlig, Torgeir Ekeland.

TØFT BLIR TØFFERE
– Vår erfaring med supportband er at de ofter er med på å gjøre kveldene mer komplette, og at en allerede ganske rå kveld, blir om mulig enda råere, forteller Ekeland. Vi prøver jo å matche så godt som mulig, i tillegg til at flere av disse har med seg “egne” supportband, og da får man ofte en kjemi som smitter over på publikum, fortsetter han.

Av de åtte bandene som lanseres i kveld er fire det vi kaller lokale “altaband”, mens tre kommer fra det yrende musikklivet i Tromsø. Det siste bandet er et relativt godt kjent navn fra rocke-Norge, nemlig Ribozyme fra Bergen.

Ribozyme 6

Ribozyme fra Bergen kommer sammen med Dunderbeist, fredag 20. november.

PROGRESSIV ROCK
Ribozyme har lang fartstid i den norske rockescenen med seks albumutgivelser bak seg, og heftig turnèvirksomhet i både inn- og utland. Bandets tilnærming til sin alternative, progressive rock har ført til sammenlikninger med en lang rekke artister, men amerikanske metalsucks.net sa dog det viktigste: ”It grooves the fuck out without trying to be hipster cool”.

Det har gått tre år siden Ribozyme slapp «Presenting the Problem”, bandets første album på Indie Recordings, albumet som for alvor skaffet Ribozyme oppmerksomhet utenfor landegrensene. Utgivelsen ble etterfulgt av en omfattende norgesturnè, og senere europaturnè med legendariske «…And You Will Know Us By The Trail Of Dead» våren 2013. Oppfølgeralbumet “Grinding Tune” ble sluppet 11.mai i år, og tilbakemeldingene har vært strålende: Med anmeldersitatersom ”Hæ, seriøst går det ikke an å manipulere terningen til en syver?” (scream magazine), og ”En mektig og tidvis altoppslukende utgivelse” (Bergens Tidende) levnes det liten tvil om at bandet igjen har levert sitt hittil sterkeste album!

slogstorm

SLOGSTORM spiller før Enslaved, fredag 30. oktober

GLEDELIG GJENSYN
Slogstorm, verdens nordligste death metal-band, startet opp i Alta i 2003. Siden den gang har vi levert hardtslående og blytung death metal med nordnorsk vri på ulike scener og arrangementer rundt om i Norge, blant annet By:Larm og Infernofestivalen. Bandet har delt scene med flere kjente norske metalband, som Blood Tsunami, Dunderbeist og Myrkskog.

Slogstorm anno 2015 består av Kim Bjørnar Andreassen og Ivan Knutsen på gitar, Gøran Johansen på trommer, Christoffer Sjursen på bass og Kristian Svenning på vokal. “Vi jobber med innspilling av ny skive og er klare som egg til å knuse fra scena. Vi sees i Alta”, forteller gitarist Kim Bjørnar Andreassen.

|