Blog Post

Nyheter
29 April 2015

Fra Spiseri til Pub

||
0 Comment
|
Spiseriet på Studenthuset vil få en total makeover og et større fokus på bar og rimelig lunsj. I dag er det samskipnaden som eier Spiseriet, men City Scene vil overta etter sommeren.

ANSIKTSLØFT: Spiseriet vil få en total makeover og et større fokus på bar og rimelig lunsj.

Etter et styremøte den 11. Mars ble det bestemt mellom Norges Arktiske Studentsamskipnad og styret i Studenthuset City Scene AS at City Scene skulle overta lokalene tildligere benyttet av Studenthuset City Spiseri, i Alta. For å kunne ha en lønnsom og studentfokusert drift, har styret til City Scene bestemt seg for å utbedre lokalene, og gi studentene i Alta et bedre tilbud på dagtid og så vel som kveldstid hele uken. Vi har snakket med driftsleder Thomas Gladsø, og noen av studentene på City Scene for å høre hvordan de ser for seg forandringene til høsten.

FOTO/TEKST: Sunniva Werkland & Atle Tegle Åmodt

På det mest livlige tidspunktet å være på Spiseriet i Alta, venter vi på et møte med driftslederen, for et kort intervju og fotografering. Det er lunsj-tid og lyden av et par klinkende kaffekopper, og noen lavmælte stemmer møter oss gjennom den åpne døren ut i vinterhagen. En blid og lett-på-tå Thomas Gladsø møter oss, og foreslår at vi blir med opp på kontoret for intervjuet. Han og daglig leder Torgeir Ekeland jobber tett sammen, og de svarer gledelig på våre spørsmål.

Oppe på kontoret blir vi møtt av rull etter rull med konsertplakater på bordene og en lav summende radio med rockelåter som bakgrunnsstøy. Vi setter oss i hjørnesofaen og spør Thomas Gladsø om sin rolle som driftsleder på Studenthuset City. Driftsleder betyr at han er ansvarlig for driften fra dag til dag. Han startet som driftsleder i oktober 2013, men har jobbet samme sted som arrangementsleder fra 2007 til 2009. Gladsø sier at for å oppnå flere kunder og et tilbud som retter seg mer mot studentene, skal lokalet som nå er profilert som Spiseriet bygges om litt, noe som skal skje i løpet av fellesferien i sommer.

 

Stor forandring
– I forhold til Spiseriet i dag, så vil den største forandringen bli at istedenfor at det blir en kafe-kantine med alkoholservering, så vil det bli en bar med matservering, svarer Thomas Gladsø på spørsmål om hva som hovedsaklig skal forandres. Vi er nysgjerrige på hva slags utfordringer en slik ombygging kan innebære, og om det sier han at den største utfordringen kommer til å bli tid, og tilgjengelighet på utstyr og tjenester nødvendig til ombyggingen midt i sommerferien. Vi lurer også på hvordan ombyggingen og overføringen av driften skal føre til mer kunder og mer studenter tar turen innom studenthuset. Gladsø sier at blant annet åpningstidene vil bli forandret for å øke omsetningen og gjøre studenthuset mer tydelig i hverdagen for studenter og kunder. Istedetfor at det er åpent fra 11-20 med lønnede ansatte, kommer vi til å satse på åpent fra 11-16 med lønnede ansatte som lunsjdrift, og fra 20-23 med frivilligdrift på kvelden. Slik skal huset bidra til daglige aktiviteter og bli mer tilgjengelig.

GLADLAKS: Thomas Gladsø gleder seg til å ekspandere til overetasjen

GLADLAKS: Thomas Gladsø gleder seg til å
ekspandere til overetasjen

Men å drifte to lokaler samtidig kan kanskje by på utfordringer, og om det er samtidig, hvordan skal man trekke folk til begge stedene? Dette har Gladsø en plan for;

– Lokalet oppe skal være en ”forlenget arm” til City Scene (kjelleren). Du skal føle at du kommer inn på City Scene når du kommer inn oppe og. Det skal være en tett sammenheng, men vi vil kanskje legge opp arrangementene slik at vi har et tilbud til de som ikke vil benytte det andre tilbudet. Er det metal-konsert på City Scene, så vil vi kjøre en annen type musikk oppe, og er det et eller annet arrangement med attenårsgrense og DJ og en tysk spretthopper som mimer til sine egne sanger, så vil vi kjøre mer rock oppe. Tilbudene skal tilpasses hverandre, slik at det vil bli noe for alle.

Med lydene av facebook-meldinger som tikker inn i bakgrunnen under intervjuet sier den engasjerte driftslederen at målet med forandringen er å bli tydeligere på hva de er og hva de gjør. Det skal bli raskere og enklere å få mat servert, det skal bli billigere å spise lunsjretter til rundt og under hundre kroner istedetfor hovedretter til over tohundrekroner slik det fungerer i dag på City Spiseriet.

 

Kaptein Ekeland
Midt i uka, ukas høydepunkt som mange kaller det, møter vi daglig leder for Studenthuset City, Torgeir Ekeland, denne gang i bartender-drakt som ansvarlig for studentquiz og kroa som arrangeres de fleste onsdager på City Scene. Ekeland er kjapp til å fleipe når vi spør om han har en kommentar til hvordan det blir med forandringene som skal skje i løpet av sommeren. – De går te hælvete! Nei, ikke skriv det, sier han, Men legger til i en seriøs tone at det kommer til å bli fantastisk og at han gleder seg til et lokale som gir mulighetene til å få arrangert alt de har lyst til. Overetasjen kommer til å gi et friskt pust av det som ikke finnes i kjelleren, – vindu for eksempel, i følge han. Men vi lurer på hvordan dette kommer til å fungere økonomisk, blir det mulig å holde begge lokaler i drift samtidig? Ekeland svarer på dette med å si at om studentene bruker stedet mer enn tidligere, kommer det til å være økonomisk forsvarlig.

Fra spiseri til pub
Studenter har mer lyst på pub. Det skal også komme tydelige studentpriser på menyen, og med tanke på den store mengden frivillige, så vil vi prøve å danne et eierskap for disse, som kan spre seg til medstudenter, sier Ekeland og avslutter med å svare på spørsmål om puben kommer til å være åpen på dagtid, – Ja! Såklart.

GLASSKLARE FORBEDRINGER: Ekeland gleder seg til å endelig få vindu.

GLASSKLARE FORBEDRINGER: Ekeland gleder seg til å endelig få vindu.

De frivillige er positive til forandring. I det mørke og stemningsfulle lokalet til City Scene spør vi Lisbeth Vikhals (20) om hva hun tenker rundt forandringene som vil føre til at quizen flyttes opp i første etasje. Hun svarer at det kan bli bra, mer åpent og gjør at det blir mer kapasitet og kanskje flere folk som kan delta på den ukentlige quizen. Vi spør også Steffen Haneboe (23) om hva han synes. Han sier til kontrast mot Lisbeth sin mening at det kan bli trangere, men riktig identitetsmesig.

– Om det ikke fungerer, så kan det bli flyttet ned igjen, sier Haneboe,og avslutter med å si at det er et kjempetiltak.

Snart er det alvor
Det er ikke lenge igjen til vårsemesteret er over for 2015 og endringene settes i gang slik at vi kan se det nye ansiktet til Studenthuset City fra pulsåra i Alta. Det er mye som skal skje på kort tid, men vi håper at de frivillige og ansatte kan gjøre om Spiseriet til et nytt og spennende sted for studenter og lokalbefolkningen slik at vi får økt tilbud for sosiale aktiviteter i hverdagen, og i helgene. I og med Alta er i følge Altaposten den 20.04.2015
 nominert til årets kulturkommune, kan kanskje den kommende puben bli del av et større helhetlig kulturelt tilbud til beboere og tilreisende til Alta kommune?

|