Blog Post

Nyheter
07 September 2015

Gir til de som har minst

||
0 Comment
|
Ei syrisk jente tegner i Redd Barnas trygge lekeområder i Baalbek, Libanon. (Kilde: Reddbarna.no)

Ei syrisk jente tegner i Redd Barnas trygge lekeområder i Baalbek, Libanon. (Kilde: Reddbarna.no)

Flyktningekrisen verden ser i dag savner sidestykke i historien, og ingen kan være uberørt av bildene vi ser i media daglig. De frivillige på Studenthuset City Scene ønsker også å bidra gjennom aksjonen Beer Care, som samler inn penger til Redd Barna. Alle tipspengene som kommer inn mens kampanjen varer, går uavkortet til Beer Care. For å virkelig få sus over innsamlingen vil det auksjoneres bort to billetter til Violet Roads utsolgte konsert i høst.

Initiativtaker Alise Fors oppdaget Beer Care på Facebook og tente straks på tanken. «Jeg synes konseptet med at ølbryggere og andre med samme lidenskap i Norge forente seg var fantastisk, og idéen fenget meg med en gang. City Scene må på den lista, tenkte jeg. Det neste jeg måtte gjøre var å finne på noe vi kunne tjene inn penger på, slik at vi kan gi det til Redd Barna så de kan forvalte pengene i sitt arbeid for å hjelpe barn på flukt. Da slo det meg, Violet Road elsker Alta, og Alta elsker Violet Road. De har sagt ja til å gi bort to billetter til en utsolgt konsert, som auksjoneres bort til høystbydende», sier Fors. «At de frivillige tok opp hansken og også bidrar sier noe om engasjementet dette skaper». -Har du et mål for aksjonen? «Jeg har et mål, og det er veldig ambisiøst og høyt. Jeg håper at noen i næringslivet ønsker å by, slik at vi får mest mulig for billettene. Flyktningene som risikerer sitt eget og sine barns liv i en ferd over Middelhavet rømmer fra en krig som har pågått i 4 år. Det er en omfattende krise som pågår, og ingen av de som flykter har valgt at landet de er født i, vokser opp i, og bor i skal være et land med krigsherjinger og andre brudd på menneskerettigheter og grunnleggende humanitære behov» avslutter Alise.

Sosiale aktiviteter er smør på flesk i forhold til alle de andre godene vi som frivillige allerede har

Frid Haldorsen fra Tromsø er en av bartenderne som jobber frivillig på Studenthuset. For henne var det en selvfølge å dele penger som vanligvis går til sosiale aktiviteter for de frivillige med de som har det aller vanskeligst.
“Jeg synes det er veldig fint at vi skal gi bort tipspengene. Situasjonen som er i Europa nå er vanskelig å sette seg inn i, og det føles godt å kunne bidra. Sosiale aktiviteter er smør på flesk i forhold til alle de andre godene vi som frivillige allerede har. Så når spørsmålet kom om vi ønsket å gi tipspengene bort til de menneskene som er på flukt og som er i krise var en selvfølgelighet å si ja. Det ville føltes helt feil å skulle delta på aktiviteter hvor man viste pengene heller kunne gått til mennesker som faktisk trenger dem.” Har du ellers inntrykk av at Alta-studentene engasjerer seg i den pågående krisen? ” Jeg har ikke merket noe spesielt engasjement fra studentenes side. Hele situasjonen er uvirkelig når man bor i lille trygge Norge. Min oppfatning er at studentene er engasjerte når temaet bringes opp. Tilbakemeldingen fra studenter på initiativet rundt Beer Care har kun vært positive.”

Informasjon om auksjonen av Violet Road-billetter vil bli lagt ut på våre nettsider innen kort tid, så følg med!

Om Beer Care:
Beer Care er en innsamlingsaksjon til inntekt for Redd Barna. Aksjonen er satt i verk av Lindheim Ølkompani på Gvarv, og ønsker å vise at selv om øl er viktig, er medmenneskelighet viktigere. Aksjonen som startet 5. september, og går til 5. oktober hadde som mål å samle inn 50 000 kroner, men er allerede oppe i nærmere 80 000.
Besøk aksjonen her

VIL DU PÅ VIOLET ROAD 27. NOVEMBER?Konserten er utsolgt, men det er likevel håp. I forbindelse med våre frivilliges…

Posted by CITY Scene on Monday, 28 September 2015