Blog Post

Nyheter
17 June 2015

BACKSTREET GIRLS & KOLLWITZ KOMMER I SEPTEMBER

||
0 Comment
|

Facebook

Det blir trøkk på City Scene 25. September når Norges mest hardtarbeidende band igjennom de siste 30 årene, Backstreet Girls dukker opp. Og det blir ikke akkurat mindre leven når Bodøbandet Kollwitz tar turen, med sin post-rock, til en av få lørdagskonserter i Puben på Studenthuset til høsten.

For de av dere som ikke vet det, så er Backstreet Girls totalt usammenlignbart med et visst boyband med et lignende navn. De norske rockelegendene, med gitarist Petter Baarli og vokalist Bjørn Müller i spissen har levd boogierock i over 30 år. Legendariske album som ”Boogie till you puke” (1988), ”Party On Elm Street” (1989) og ”Sick My Duck” (2003) har gjort sitt for å gjøre Backstreet Girls til et av landets største rockeband igjennom tidene.

Backstreet Girls 13’ende studioalbum, ”Death Before Comprimise” ble gitt ut i juni i fjor, og ble fulgt opp av en enorm turne i hele Scandinavia. Og Backstreet Girls ér rock’n’roll, og få band kan gjenskape den energien et liveshow med Backstreet Girls kan gi. Kanskje det er derfor de fortsatt rocker, fortsatt drikker boksevis med øl, flaskevis med Jack Daniels, fortsatt røyker, og ikke minst; fortsatt elsker å spille live, selv 30 år etter starten.

– Norge bør være stolte over å ha et band som Backstreet Girls i floraen. Et band som lever opp til alle rockeklisjeene og mytene, et rockelokomotiv som kjører på til det er slutt på skinnene, sa Morten Kjølberg fra Strix Televisjon til Aftenposten, i forbindelse med lanseringen av filmen Backstreet Girls – tilbake til Moutathal. Sammen med (rocke)fotograf Stian Andersen har Kjølberg regi på filmen som kom ut 6. Mai i år.

– Muotathal er en liten grønn dal i Sveits, der alle 3000 innbyggere er gale etter Backstreet Girls, og alle lokale musikere er i coverband. Filmen er med på den fantastiske turen dit, men handler egentlig om noe langt mer universelt, om veivalget som gutta har tatt, sier Morten Kjølberg.

– I en verden så materielt fokusert som vår, er dette bandet et bevis på at det går an å være lykkelig uten bil, bikkje, rekkehus og abonnement på Netflix. Guttas ukuelige optimisme og «all-in»-innstilling er både rørende og inspirerende.

Og fredag 25. September spiller Backstreet Girls i Alta, på City Scene.

facebooktoppbilde

KOLLWITZ – Kommer bodøbølgen?
Kollwitz, fra Bodø, ble startet sommeren 2006, og består av medlemmer fra Hjertesorg, Beyond the Fences, Oceanism og The Spectacle. Etter litt utprøving av diverse og delvis sprikende materiale, slik det gjerne er med ferske band, ble det vel relativt kjapt klart at det var sakte, tungt og dystert blandet med rolig, fint og svevende som skulle gjøre seg gjeldende. Etter mange års tro tjeneste vår kjære hjemby Bodø, pakket vi sekken og flyttet til Oslo. I februar 2010 kom debutalbumet “Like Iron I Rust” ut, til stor begeistring hos plateanmeldere i både inn- og utland.

Selv om mange tenker på Kollwitz som et metalband, føler de selv seg mer hjemme i kategoriene hardcore-punk og post-rock, i tillegg til andre eksperimentelle sjangre. Debutalbumet “Like Iron Rust” i 2010 – fikk blant annet 10/10 av Musikknyheter.no og terningkast fem i Dagbladet. Nå er endelig oppfølgeralbumet “Dissonance” her. Selv beskriver de den nye platen slik: “Dissonance er en skitnere og mektigere maktdemonstrasjon enn debuten; dissonant musikk skapt i dissonante omgivelser”.

Som Groove.no sier om Kollwitz –
“…det er verdt å bli døv og kastet ut av leiligheten for”. Men hva er Kollwitz for noe? Det er postrock som har blitt kjørt gjennom en brutal kvern av både metall og stein, en tålmodig tilnærmingsmåte til musikken som har vært med på å skape helt legendarisk flotte øyeblikk (…) Når det gjelder metall så er det egentlig noe litt unorsk over det Kollwitz driver med. Iblant så virker det nesten litt generisk på grunn av det ekstremt lekre lydbildet, men man skal for all del ikke straffe bandet for å ha oppnådd en gjennomprofesjonell lyd.

|