Blog Post

Nyheter
10 December 2014

HONNINGBARNA RETURNERER TIL ALTA, OG TAR MED SEG RAZIKA

||
0 Comment
|

Honningbarna Foto_ JETON KACANIKU

Razika og Honningbarna legger ut på en felles norgesturné i februar og spiller over 30 konserter sammen frem til slutten av april. Begge band er aktuelle med album tidlig i 2015 og vil feire dette med en lang turné, hvorav flere er med fri aldersgrense.

En av disse er på City Scene, hvor konsertscenen, i samarbeid med Ungdommens Hus, Huset, inviterer ungdom både under 18 og over 40 til en heftig midtukekonsert.

– Jeg tror Honningbarna fikk seg mange nye Altafans med sine 45-minutter lange energibombe på Aronnesrocken i august, og både unge og voksne lot seg rive med. Så når muligheten kom til å gjøre dette, og eneste realistiske mulighet var en onsdag, bestemte vi oss for å ta kontakt med Huset og se på mulighetene for et samarbeid, forteller daglig leder på City Scene, Torgeir Ekeland.

– Vi skal benytte muligheten til å inkludere Altaungdom i gjennomføringen av arrangementet, og jobber med å få på i gang både arrangør- og teknikerworkshop på nyåret, hvor det hele skal kulminere i konserten, den 15. april, fortsetter han. Mere informasjon om dette vil komme rett over nyåret.

Razika_

Gode venner
Idéen til turnéen kom da bandene spilte sammen på Love & Peace festivalen på Cuba sist vinter. Bandene er store fans av hverandre og uttrykker enorm glede over å kunne offentliggjøre denne turneen.

Razika og Honningbarna er to unike band i den norske musikkscenen og har fra hver sin kant av landet gjort seg bemerket de siste fem årene. Razika har blitt kjent for sin skapop med hits som ”Vondt i Hjertet”, ”Oslo” og ” Syndere i Sommersol”. Honningbarna på sin side spiller punkrock og kan vel sies å være en av Norges mest energiske liveband. Honningbarna har en rekke hits i sin katalog, som ”Fuck kunst (dans dans)”, ”Fri Palestina” og ”Borgerskapets utakknemlige sønner”.

Fellesnevneren for bandene er den spesielle kommunikasjonen og fellesskapet med publikum. Begge har bygget opp en stor fanskare som spenner fra små barn til godt voksne, og de er definitivt blant de bandene som spiller flest fri aldersgrense-konserter i Norge. Denne turnéen blir intet unntak.  Uten bandenes dedikerte fans og fantastiske spillesteder landet gjennom ville ikke en slik turné vært mulig. Nå skal band, fans og spillesteder brette opp ermene og jobbe mot det som skal bli årets beste fest i 2015.

Razika slipper nytt album den 26. januar og Honningbarna følger på 4 dager etterpå, den 30. januar.

|