Blog Post

Nyheter
06 September 2018

HØSTPROGRAMMET TIL CITY SCENE TAR FORM

Storkanonene er sluppet. Sondre Justad-konserten 4. oktober solgte ut på rett under 4 timer, tilbake i April, mens Violet Roads retur til førjulsstria straks er utsolgt. I tillegg er band og artister som de nye Bodø-yndlingene i Virkelig, og livefenomenet Pasha klare. Nå fylles det på med enda flere godbiter på høstens program. 

 

Torgeir Waldemar – 26. Okt.

Torgeir Waldemar slo ned som et lyn høsten 2014 med sin selvtitulerte og to ganger Spellemann-nominerte platedebut, som var på mer eller mindre alle albumlistene ved årets slutt. På Parkteatret stiller han med fullt band, samt en gjest eller fire. En perfekt avslutning på året!

Et samlet pressekorps har jublet over Torgeirs mørke blanding av folk og americana, og hans sterke og uredde tekster som uanstrengt angriper og forfekter livets store spørsmål og mysterier. Torgeir Waldemars kunststykke er at han klarer å skrive og fremføre slikt uten at det verken blir koselig melankoli eller morbid dødsromantikk av det.

Torgeir Waldemar har turnert Norge rundt det siste året, og turnerte også Europa som support for anerkjente Wovenhand. I sommer har han spilt på en drøss med festivaler og gjorde blant annet en fantastisk konsert på Øyafestivalen.

 

Amanda Delara – 23. Nov.

Bare et drøyt år etter at 20 år gamle Amanda fra Nes slapp sin debutlåt «Paper Paper» gjennom indielabelet GR:OW, hadde hun rukket å sjarmere hele landet med en rørende opptreden på VG-lista Rådhusplassen, fått internasjonal oppmerksomhet fra blant annet Interview Magazine og The Independent, og hun kan vise til mange millioner streams. Hun har i tillegg jobbet mye i studio i både Norge og utlandet, og har blant annet jobbet med den Grammy-vinnende stjerneprodusenten The-Dream (Rihanna, Beyoncé, Justin Bieber, Kanye West m.fl) i Paris

Amanda Delara har blitt omtalt som «landets mest spennende artist» av P3.no. For et og et halvt år siden slapp hun sin debutlåt, og siden det har hun gitt ut flere låter som har blitt streamet millioner av ganger, spilt på de største festivalene i landet, hatt sine første headliner-shows både i Oslo og i København og gitt ut sine to første EP’er «Rebel» og «Running Deep».

 

Susanne Lundeng – 25. Sept.

Siste uka i september får Finnmark besøk av Nord-Norges feledronning Susanne Lundeng, og hennes musikere. Susanne kom i vår med sitt 10. album, «Det va nære på», og det er musikk fra denne kritikerroste plata som står på plakaten for konsertene i Finnmark. Til denne turneen har Susanne satt sammen et nytt band med Erik Nylander på trommer og Nils-Olav Johansen på gitar, sistnevnte kjent fra Transjok og Farmers Market.

Det er 27 år siden Susanne Lundeng gjorde sin blendende entré på den norske folkemusikk-scenen med albumet “Havella” – tradisjonsmusikk fra Nord Norge fremført med virtuositet, innlevelse og en energi som kunne ta pusten fra en. Siden den gang har hun utviklet seg både som felespiller og som arrangør og komponist, men alltid med en forankring i sin nordnorske tradisjon. I vår kom Susanne med sitt 10. album “Det va nære på”.  ”- Det siste året har tekster uventa banka på – og æ har turt å åpne døra” sier Susanne selv.

Turneen i Finnmark er i regi av Folkemusikk Nord – landsdelens eget folkemusikksenter, og en del av Kultur i Troms. Konsertene gjennomføres i samarbeid med lokale konsertarrangører.

 

Barren Womb – 22. Sept.

Nesten tre år etter forrige album er Barren Womb nå tilbake med “Old Money / New Lows”: en sirupsseig, primal punkegryte servert over åtte spor, hvor bandet fortsetter sin evige søken etter nye måter å stave verdens undergang på.

Siden oppstarten i sent 2011 har de nordiske støyrockerne holdt helvete med sitt minimale uttrykk, grisehøye volum og endeløse eksperimenteringsbehov. Duoen, bestående av vokalist/trommeslager Timo Silvola og vokalist/gitarist Tony Gonzalez, tar hovedsakelig i bruk primitiv dynamikk og riffets kraft for å hamre poenget sitt inn.

Duoen har spilt over 35 konserter i 11 land i 2018, og leverte en legendarisk konsert på Buktafestivalen i sommer!

 

Hallgeir Pedersen – Sombio – 12. Okt.

Den anerkjente Øksfjord-musikeren Hallgeir Pedersen tar tak i sine røtter, og sammen med Scene Finnmarks musikere blir dette en reise i Somby-slektas historie og vandring.

I sin søken etter sin identitet har Pedersen gravd dypt i Somby-slektas opprinnelse og dens grener fram til i dag, og denne reisen vil han her gjenskape i musikkform. Musikken er skrevet og arrangert av Hallgeir Pedersen sammen med Scene Finnmarks Nils Anders Mortensen. Her kommer Hallgeirs brede musikalske sjel til sin rett, og vi kan vente oss en kveld i spennviddens tegn – fra jazz til heavy rock via det klassiske.

Sammen med Scene Finnmarks musikere er dette en konsert av de sjeldne som du bør få med deg!

Hallgeir Pedersen – gitar & vokal

Nils A. Mortensen – piano

Marianne Halmrast – kontrabass

Ingrid Marie Willassen – fiolin

Tobias Solheim-Nilsen – trommer

 

Pähëngsmötörhëäd – 29. Sept.

I tillegg til våre eminente RCKPRTY DJs vil vi enkelte lørdager fremover presentere RCKPRTY LIVE. RCKPRTY LIVE gir deg muligheten til å oppleve gjesteartister som i tillegg til å stå bak DJ spakene også spiller Live!!

Først ut er coverbandet Pähëngsmötörhëäd.
Bandet består av erfarne musikere fra regionen som har kommet sammen med en felles lidenskap for den fantastiske katalogen til Motörhead.
Pähëngsmötörhëäd leverer alle de største hitsene, med samme stødighet som en Mercury 4 takter. Det blir fuzz, det blir høyt og vi gleder oss helt sinnsykt!!

 

Italobrothers – 19. Okt.

Multievent skal igjen arrangere konserter på City Scene, og returnerer med Italobrothers på scenen 19.oktober.

Italobrothers er endelig klar for ny norgesturne, og Alta er et selvskrevet stoppested. Italobrothers ble for alvor kjent i 2009 når de toppet hitlister i hele Europa med monsterhiten «Stamp On The Ground, og har med jevne mellomrom sluppet flere populære låter som har dominert VG-lista. I 2017 fikk de igjen en monsterhit med sangen «Summer Air» som har ført til spillejobber verden over.

Hollow Hearts – 7. Des.

Hollow Hearts er et fremadstormende roots/americana-band fra Nord-Norge.

Hollow Hearts ble etablert i desember 2016 og har på kort tid rukket å bygge et solid rennomé. Bandet slapp sitt debutalbum, «Annabelle», 16. mars 2018 på plateselskapet Westergaard Records. Albumet har høstet svært gode kritikker.
I løpet av 2018 har bandet reist Norge rundt i forbindelse med releaseturné og festivalsommer. De har blant annet besøkt Buktafestivalen, Øyafestivalen, Varangerfestivalen og Festspillene i Nord-Norge i løpet av sommeren.

Bandet leverer innovativ og til tider grensesprengende americana som favner et bredt publikum. Deres liveopptredener har til nå rørt og engasjert publikum, og konsertene har høstet svært gode kritikker.

I høst spiller Hollow Hearts et fåtall konserter før de går i studio for å spille inn oppfølgeren til “Annabelle”.

“Med humor, uforfalsket sjarme og intens tilstedeværelse ga de oss en intim musikalsk opplevelse denne byen sent kommer til å glemme”.
– Maja Sojtaric, avisa Nordlys, 06/04/18.

Hollow Hearts er:
Ida Løvheim (vokal, gitar og trekkspill)
Ida Karoline Nordgård (vokal og bass)
Mikael Pedersen Jacobsen (vokal og trommer)
Christoffer Nicolai Mathisen (vokal, gitarer og pedal steel)

 

|