Blog Post

Nyheter
30 June 2015

INGEN FØRJULSTID UTEN VIOLET ROAD

||
0 Comment
|

Violet Road

Siden første gang, adventstiden 2009 på Barila, har Violet Road besøkt Alta hver eneste førjulstid, enten det har vært som en del av en norgesturne eller ikke. Og i år blir intet unntak, selv om det bryter med alle planlagte strategier – det blir ikke jul uten en tur til Alta for guttene i et av landets største band heller.

 

Fredag 27. November er datoen det populære bandet kommer til City Scene i år. Og med seg i baggasjen har de flust med nye låter som må prøves ut før en ellers omfattende norgesturne starter på nyåret.

 

– I lykkerusen etter en fantastisk kveld, hvert eneste år, blir vi sannelig enige om at ”dette må vi gjenta også neste år”. Så jeg holder av datoer, og de holder ord. Til tross for nøye planlagte strategier og planer resten av året. Og jeg får massevis av kommentarer fra publikum om at det ikke blir førjulstid før Violet Road har spilt hos oss, sier daglig leder på City Scene, Torgeir Ekeland.

 

Konsertene har vært utsolgt i god tid før konsertdatoen hvert år siden 2011, og det toppet seg i fjor, da alle tilgjengelige billetter røk på knappe halvannen time. Det gjorde at det ble satt opp en ekstrakonsert, som også solgte ut.

 

– Det er ingen tvil om at Violet Road har vokst fra å være et band som skapte magisk stemning for 50 stykker på Barila, til å bli et av landets desidert største band, med utsolgte kulturhuskonserter rundt om i hele landet. Og de har alltid sett på Alta som et av stedene hvor de fikk fotfeste først. Derfor er vi så ekstremt heldige at vi har dette spesielle forholdet med dette spesielle bandet, fortsetter Ekeland.

 

Enten du blir kjent med Violet Road live, på radio, i bilen eller på fest, er førsteinntrykket herlig komplekst. Dette er på den ene siden musikken som gjør at du umiddelbart vil snu og be alle nær deg om å være helt stille. Du vil ta inn teksten. Du vil være i klangen, når Kjetil Holmstad-­‐Solberg møter deg alene, med en erfaren og sår vokal som har noe Neil Youngsk over seg, eller når han har med seg resten av bandet i koret. Du vil kjenne kjernen av solid pop, men som også flørter litt med dixieland på den ene låta og arbeidersanger på den neste.

 

Like umiddelbart vil du be de menneskene rundt deg synge med. Du vil dra dem opp på nærmeste bord og starte en fest der og da. Og det gjelder ikke bare P1-­‐listede hits som «Can You Hear the Morning Singing», «Burning Up» eller «Face of the Moon».

 

Selv mener bandmedlemmene at aldersforskjellen på 16 år fra den yngste til eldste av brødrene Rundberg, som er fire av bandets fem medlemmer, har vært essensielt for å skape bandets sound. Spennet gjør at de er formet av ulike musikktradisjoner, og det er åpenbart at de våger å leke med erfaringene når de lager musikk sammen.

 

Aurora Billett
Forhåndssalget til konserten med Violet Road, på lik linje som konsertene med band og artister som blant andre Bertine Zetlitz, Enslaved, Backstreet Girls, komikeren Arnt Finesse, og Cazadores, selges nå igjennom Aurora Billett, og kan hentes ut på nett eller fra billettautomaten ved inngangen til Studenthuset og Kinoen.

Høsten til Studenthuset City Scene begynner dermed for alvor å ta form. 1. August åpnes de nye lokalene, og allerede i morgen røper stedet en av de nye faste installasjonene som planlegges der. Og i tillegg til alle konsertene som er sluppet så langt, lover den daglige lederen at det vil være en form for arrangement hver eneste helg fra august og ut året.

Det betyr at det enda er en del som skal slippes. Og skal vi tro den daglige lederen er det enda noen godbiter i vente.

– Vi streber etter å tilby et så variert tilbud som mulig, både for våre studenter, men også for Altas befolkning for øvrig, og vi gleder oss derfor veldig til å bli den uteplassen vi drømmer om å være, med våre nye lokaler i bruk hver dag, avslutter han.

|