Blog Post

Nyheter
07 July 2016

Ingvar Olsen med to konserter på City Scene

Tidligere IDOL-vinner Ingvar Olsen fra Tromsø tar med seg bandet sitt og kommer til Alta og City Scene. Nordlendingen Ingvar Olsen sjarmerte både jury og det norske folk da han i 2014 deltok i Idol med et spennende klassisk låtmateriale à la Roy Orbison, Chris Isaak og Elvis Presley. Ingvar tok seieren hjem og har siden jobbet målrettet med å videreutvikle seg som artist. Nå er han klar med sin debut EP «Vol.1» og sin første konsert i Alta.

Fredag 16. oktober spiller han intet mindre enn to konserter på City Scene – en med fri alder og en med 18 årsgrense senere på kvelden.

På sin debut EP samarbeider Ingvar Olsen med flere norske dyktige etablerte artister som Kjetil Holmstad Solbert (Violet Road), Thomas Eriksen og Kjetil Mørland. Sistnevnte kjent som vokalist og låtskriver av vinnermelodien i den norske Grand Prix finalen i 2014 «A Monster Like Me» som han fremførte sammen med vokalist og musiker Debrah Scarlett.

– Kjetil Mørland og jeg er begge engasjert av Eccentric music og ønsket en litt sårbar ballade til «Vol.1». Så hvorfor ikke da høre med Kjetil? Det gikk ikke lange tiden før jeg fikk tilsendt «No More Roses». Låta var akkurat slik jeg hadde sett for meg. Solberg og jeg startet med å skrive i lag. Etter at vi hadde skrevet et utkast til en låt, sendte han over en idé på en låt som het «Waking». Jeg dro så og gjorde en demo av den, og det bare satt med én gang.Thomas er en utrolig hyggelig og kreativ produsent som jeg allerede hadde jobbet med på låten «Sarah Moore». Vi klarte da å få til ufattelig mye på utrolig lite tid, så da jeg hørte han hadde en låt på vei, visste jeg det bare kom til å bli bra. Med låten «Amilia» var det match med én gang.

Bandet som backer Ingvar Olsen på konserter består av en solid gjeng musikere med base i Tromsø. De har i tillegg til egne prosjekter som: Pristine, The Northern Lies, Badger, Ska Patrol og Hubro backet både live og på plate, flere etablerte og kjente navn i bransjen.

Det kan nevnes: Ketil Stokkan, Stephen Ackles, Linda Gail Lewis, Heidi Solheim, Jørn Hoel, Steinar Albrigtsen, Anneli Drecker, Dagfinn Hansen, Maria Haukaas Mittet, Anne Nymo Trulsen, Jardar Johansen, Frida Ånnevik og Ravi, Adjagas, Sverre Kjelsberg, Haldor Lægreid og Lisa Stokke.

Bandet består av:

  • Kim Karlsen – trommer/kor
  • Espen Elverum Jakobsen – gitar/kor
  • Ida Karoline Nordgård – bass/kor
  • Håvard Hotvedt – piano/synth
  • Christoffer Nicolai Mathisen – gitar/steel gitar/kor
|