LARS VAULAR

Live 7. Oktober 2016
15 April 2016

LARS VAULAR KOMMER TIL HØSTEN!

Merk av fredag 7. oktober i kalenderen med en gang. Bergensartisten Lars Vaular tar turen til Alta fo aller første gang. Etter fem album og en albumtriologi under eget navn har han for lengst skrevet seg inn i norsk rap- og musikkhistorie, og endelig er han mulig å oppleve i Alta.

Som hitmaker av rang og lyriker med helt særegen formidlingsevne er Lars Vaular den eneste som kan utfordre Karpe Diem når det kommer til gjennomslag i norsk rap. Tilsiget av gode omtaler, priser og fans er stadig jevnt, og det ser ikke ut til å stoppe på lenge ennå. Med sin fremoverlente tilnærming til både utgivelsesstrategier og historiefortelling greier han å kapre lytternes oppmerksomhet gang på gang – noe han med all mulig tydelighet har demonstrert med albumtrilogien «666 ALT», «666 GIR» og nå sist «666 MENING» i året som har gått.

Det er med andre ord en artist på høyden av sine kreative krefter vi har med å gjøre her. Lars Vaular gjør som han vil, når han vil. Både musikalsk og lyrisk har han for lengst parkert de fleste av sine kontemporære artistkollegaer, uavhengig av sjanger eller kunstnerisk uttrykk.

– Lars Vaular er en av landets desidert største artister, og vi har lenge hatt lyst til å få han hit. Endelig klaffet det, så nå går vi bare å gleder oss til høsten, sier daglig leder på Studenthuset City, Torgeir Ekeland.

I tillegg til hans produktive og kritikerroste 2015, har også liveartisten Lars Vaular for alvor gjort seg bemerket det siste året. Hans headliner-show på Øyafestivalen i fjor sommer snakkes det fortsatt om, selv snart et år senere. Og en rekke andre bejublede festivaljobber og større konserter (deriblant et utsolgt Rockefeller og Bergenshus Festning) har definitivt bidratt til at han høsten 2015 ble nominert til en P3 Gull-pris i klassen «Årets liveartist». Vaular vant for øvrig den gjeveste prisen av dem alle, P3-prisen, under samme prisutdeling i slutten av november i fjor.

På nyåret i 2016 ble han også nominert til hele fire Spellemann-priser for sin bejublede «666»-trilogi, nærmere bestemt i kategoriene «Årets Urban», «Årets Album», «Tekstforfatter», samt at også produsent Frode Kvinge Flatland ble nominert for sitt arbeid på platene i kategorien «Årets Produsent».

Det er med andre ord en artist på høyden av sine kreative krefter vi har med å gjøre her. Lars Vaular gjør som han vil, når han vil, uavhengig av sjanger eller kunstnerisk uttrykk.