Flere artister på tur til City Scene

Kråkesølv, Lüt, Moddi, Hilde Selvikvåg, Porterville og Dylan på Nord Norsk, kommer til City Scene i høst!
31 August 2016

Masse snacks på tur

Da er høstprogrammet nesten helt ferdigbooket. Og vi ønsker band og artister som Kråkesølv, Moddi, Lüt, Dylan på Nord Norsk, og Hilde Selvikvåg velkommen til Alta og Studenthuset City Scene.

– Vi jobber alltid for å få et så variert program som overhodet mulig, og det føler jeg vi har fått til, til gangs dette semesteret, forteller avtroppende daglig leder Torgeir Ekeland.

Fjerde gangen
Det blir et gledelig gjensyn på Kråkesølv, lørdag 22. oktober. Det kompakte firemannsbandet har et lydbilde som er satt sammen og inspirert av mange forskjellige stilarter, der atmosfærisk pop og ruskete rock i gata til Sonic Youth, Dungen og Radiohead står sterkt. Legg til en snill porsjon nordnorsk emosjonalitet og tekster på dialekt, og bildet av Kråkesølv er nesten komplett.

Bandet gir i høst ut sitt femte album, og førstesingelen «Pangea» er allerede listet på P3, P13, NRK Nordland med flere. Men, som så mange andre band, er det på scenen de virkelig føler seg hjemme og låtene kommer til sin rett. Nå pakker de gigbagene og setter ut på en Norgesturne som tar dem rundt om i landet. Sjekk ut turnelista, og pass på få med deg Kråkesølv når de besøker din by, bygd eller scene.


Moddi arkhangelsk

Moddi og Akrhangelsk orkester
Når Moddi omsider vender nordover med sitt kommende album, er det i et storslått samarbeid med russiske Arkhangelsk kammerorkester. Det etterlengtede albumet Unsongs – tolv forbudte sanger fra tolv land – gis ut den 16. september.

Da snart albumaktuelle Moddi annonserte en omfattende norgesturné i april, var den sørgelig fri for konserter i den nordlige landsdelen. Mens det ble sluppet konserter hele i ni forskjellige land og flust med opptredener sørpå, var Nord-Norge avspist med kun én konsert, og det attpåtil i Bodø. Det fikk mange trofaste lyttere til å reagere.

– Folk lurte på hvordan i helsikke jeg kunne kalle det en norgesturné når Bodø var det nordligste stoppet. Endelig har jeg lov til å fortelle at vi har jobbet dag og natt i mange måneder for å få med oss Arkhangelsk kammerorkester, et av de beste strykeorkestrene nord for polarsirkelen, på denne turnéen. Når jeg kommer hjem med nytt album, skal det gjøres skikkelig.

Konserten er satt til tirsdag 15. november.

 

Tungt, vakkert og spennende
Den 24. september tar tromsøbandet Lüt turen til Alta. Bandet består av medlemmer av band som The Wolves og Heave Blood & Die, begge band som har gjestet Alta, City Scene og Aronnesrocken flere ganger. Musikalsk ligger Lüt i samme landskap som Ondt Blod, bandet som fikk terningkast 6 for sin opptreden på årets Aronnesrock.

LUT PRESSEBILDE (1)

– LÜT er et punkrockband med hardcoregrunn. De spiller hardtslående, energisk musikk med klare røtter i nordnorsk punkrock. Skrikevokal og gjengkor over et allerede brutalt sound, bidrar til et liveshow uten like og en “in the face” feeling allerede fra første sekund, beskriver bandet selv på sin Urørt-side.

Med nordnorske gjendiktninger av Bob Dylans poesi har Johan Aarstein og Ida Løvheim begeistra både publikum og anmeldere. Den siste tida har duoen reist landet rundt og opptrådt i brakker og naust, på rutebåter, i kaféer, i gamle kinoer, i trange kjellere og trangere radiostudio, samt i et og annet kulturhus. Hvor enn de har spilt har de vært velsigna med entusiastiske tilhørere og rosende omtaler. Fredag 9. desember kommer Dylan på Nord Norsk til Studenthuset City Scene i Alta. Påfølgende kveld, lørdag 10. desember blir det gjensyn med Porterville, fra Hamar.

– Endelig har det klaffet å få et av våre absolutte favorittband, Porterville, tilbake til City Scene. De er aktuelle med nytt album og det blir et gledelig gjensyn, foreller Ekeland.

Porterville, oppkalt etter den kjente Creedence Clearwater Revival-låten, er å finne i det samme musikalske landskapet. Med countryinspirert rock and roll, og to gitarister og en vokalist fra øverste hylle lover det for en svært så engasjerende konsertopplevelse.

Pressebilde1 hoved

Hilde Selvikvåg
Lørdag 5. november står det jærske stjerneskuddet Hilde Selvikvåg og bandet hennes på Studenthuset Scene. I 2015 debuterte Hilde med albumet “Slepp meg fri”. Albumet fikk strålende kritikker og ble nominert til Spellemannsprisen sammen med artister som Odd Nordstoga og Tønes.

Nå er 24-åringen igjen aktuell med ny musikk, denne gang i en mer moderne og større drakt. Fredag 19. august slippes singelen «Indie» som allerede er B-listet i NRK P1. Våren 2016 slapp hun hitlåten «Karusell» som ble A-listet på P1 og C-listet på P3, og har vært en av de mest spilte låtene på norsk radio så langt i år. I tillegg slapp hun også «Alt for Deg», en særegen tolkning og oversettelse av John Legends «All of Me» som har gått som en farsott i sosiale medier. Vårens suksess har gitt henne stor nasjonal omtale i både VG, Nitimen og Kveldsåpent på P1, Christine Live på P3, God morgen Norge og Senkveld med Thomas og Harald på TV2.

Når du får oppleve Hilde Selvikvåg live, balanserer hun på mesterlig vis mellom det drømmende og det slagkraftige, det elektroniske og det organiske. Hennes særpreg ligger i både uttrykk, melodiføring, stemmeprakt og formidlingsevne hvor sistnevnte er en av hennes store styrker. Med sin naturlige sjarm og innlevelse serverer hun ærlige tekster og deilige melodier innpakket i smakfulle og engasjerende arrangementer.

|