Monica Heldal

kommer til CIty Scene, 14. oktober!
08 June 2016

MONICA HELDAL TIL CITY SCENE

Den kritikerroste, prisvinnende, og fantastisk dyktige sangeren og låtskriveren tar endelig turen til Alta og City Scene.

– Det er få artister som kan vise til en så rik merittliste på så kort tid, som Monica Heldal. Og hun har fått det til kun med å gjøre det hun er dyktig på, nemlig å skrive knallgod musikk og fremføre det på en magisk måte, sier daglig leder Torgeir Ekeland.

I fjor kunne Altaværinger oppleve henne på Alta Soul & Bluesfestival. 14. oktober i år spiller hun på City Scene.

Kometkarriere
Det snakkes ofte om karrierer som tar av som en rakett, men sjelden stemmer uttrykket så godt som i Monica Heldals tilfelle. Etter at hennes egenfinansierte demo ga hennes innpass på by:Larm i 2012, skjedde ting veldig raskt for den unge bergensartisten. Året etter kom debutalbumet “Boy From The North”, som ble overstrødd av strålende anmeldelser og terningkast fem fra blant annet VG, Dagbladet, Aftenposten, Dagsavisen og Bergensavisen – bare for å nevne noen.

– Det er få artister som kan vise til en så rik merittliste på så kort tid, som Monica Heldal.

Triumfferden fortsatte med oppvarming for storheter som Tom Petty, Bjørn Eidsvåg og Ben Howard, turnering med sistnevnte og deltakelse på hans “Burgh Islands EP”, som toppet iTunes-listen i Storbritannia, samt spillejobber på kryss og tvers i Norge og utlandet.

Debutalbumet innkasserte også to Spellemannpriser for “Beste popsolist” og “Beste nykommer”, Gramo-stipend, og hele 21 uker på den norske albumlista.

Stort bedre kan det rett og slett ikke gjøres.

Nytt album
Monica Heldal leverte et debutalbum som fikk anmelderne til å hente fram ord som “klassiker”, “sjangersprengende” og “tidløs”, samtidig som de understreket den ferske plateartistens særpreg og personlige stil i låtene som blandet innslag av folk, country, blues og roots med inspirasjon fra navn som Nick Drake, Emmylou Harris og Rory Gallagher.

I 2016 kom oppfølgeren til debutalbumet, og som på førsteplata inneholder albumet en blanding av flere sjangre; elementer av folk, rock, pop, country og prog kommer sammen i en høyere enhet, med Monicas personlighet og særpreg som x-faktoren som binder det hele sammen.