Blog Post

Nyheter
09 December 2016

Norges største og beste rockeband kommer tilbake til City Scene!

Det har gått to år siden de var i Alta sist, men nå er Kvelertak endelig klar for å besøke nordlysbyen på nytt, når City Scene har klart å kapre turneåpningen til det svært populære Stavanger-bandet.

Kvelertak spilte for flere tusen fans i Paris tidligere denne uka, og er for tiden på en omfattende europaturne. I mars er det de nordlige fylkene som får besøk. Konsertdatoen er satt til onsdag 22. mars.

– De kommer opp til Alta med buss og eget utstyr, så starter de her og jobber seg sørover, forteller bookingsjef Torgeir Ekeland. En av utfordringene sist var at det var umulig å oppdrive deler av bandets foretrukne utstyr, så denne gangen tar de med seg selv det de behøver.

Selv om Ekeland helst hadde sett at konserten ble gjennomført en fredag eller en lørdag, var dette eneste alternativet denne gangen.

– Når så store band som Kvelertak sier «hopp» til et lite sted som City Scene Alta, så hopper vi. Denne datoen var eneste mulighet for å få til noe denne gangen, og hvem vet om vi hadde fått en sjanse til? Men, vi velger å se på det som positivt at vi slipper å konkurrere med fjellet og hyttelivet. Og, å dra ut på konsert er ikke synonymt med å drikke seg full, og man er hjemme i seng til samme tid som om man er på kino eller ute og spiser, mener Ekeland.

Sånn så det ut da Kvelertak gjestet City Scene i 2014. Foto: City Scene PR-gruppa, Danil Røkke.

 

Verdensvante Kvelertak
Helt fra starten har karusellen rullet fortere og høyere for Kvelertak. De debuterte i 2010 med sin perfekte miks av metal, punk og hardrock. De ble hyllet av både kritikere og publikum, noe som gjorde at forventningene var skyhøye før slippet av oppfølgeren «Meir». Bandet innfridde forventningene så det holdt, og fikk terningkast seks i Dagbladet, Aftenposten og Dagsavisen m.fl. På de to første albumene har det blitt hele tre Spellemannpriser.

Årets utgivelse «Nattesferd», havnet på 6. plass i Dagbladets kåring av årets beste norske album. På platen henter Kvelertak inn nye og mer klassiske rock elementer, med klare referanser til både 70- og 80-tallet.

Som Pitchfork treffende skriver: «The Norwegian metal band Kvelertak find the unlikely meeting spot between black metal blast beats and the anthemic power of Van Halen and Judas Priest.»

 

Kvelertak har turnért konstant verden over siden starten i 2010, som headliner, eller med storheter som Metallica, Mastodon, Gojira, High on Fire og Converge for å nevne noen. De har også varmet opp for Foo Fighters, Iron Maiden og Kiss på store arenakonserter her hjemme. Dave Grohl er selverklært stor fan av bandet.

Med Kvelertak blir det, uten unntak, tett, svett og ekstatisk stemning.