Blog Post

Nyheter
13 April 2015

ONSDAG INVITERER VI TIL KONSERT MED 13 ÅRS ALDERSGRENSE

Denne gjengen, og flere til, blir å treffe på City Scene, onsdag. Foto: Ann Helen Paulsen (Huset) og montasje Torgeir Ekeland

Denne gjengen, og flere til, blir å treffe på City Scene, onsdag. Foto: Ann Helen Paulsen (Huset) og montasje Torgeir Ekeland

Onsdag 15. April gjester de HONNINGBARNA og RAZIKA Alta og City Scene, og vi har valgt å gjøre noe utradisjonelt i forbindelse med denne konserten. Det blir nemelig åpent også for de under 18, med 13 års aldersgrense og eget skjenkeområde til de over 18 år.

Det var etter en kjapp prat mellom daglig leder på City Scene, og Eirik Aune Hansen på Huset, at dette ble en realitet – og ungdommene gleder seg stort!

– Det er alltid kjempeflott for oss å kunne tilby konsertopplevelser til de under 18 år også, men det har desverre tildligere begrenset seg til konserter med andre ungdommer og med lokale band forøvrig. Når denne mulighetene dukket opp, med to av landets mest omtalte band de siste månedene, og de selv initierte dette med fri aldersgrense, var vi ikke i tvil. Dette måtte vi få til, sier daglig leder Torgeir Ekeland.

Inspirert av Aronnesrocken, legger vi til rette for skjenking på et eget område.

Razika og Honningbarna legger ut på en felles norgesturné i februar og spiller over 30 konserter sammen frem til slutten av april. Begge band er aktuelle med album tidlig i 2015 og vil feire dette med en lang turné, hvorav flere er med fri aldersgrense.

Idéen til turnéen kom da bandene spilte sammen på Love & Peace festivalen på Cuba sist vinter. Bandene er store fans av hverandre og uttrykker enorm glede over å kunne offentliggjøre denne turneen.

Razika og Honningbarna er to unike band i den norske musikkscenen og har fra hver sin kant av landet gjort seg bemerket de siste fem årene. Razika har blitt kjent for sin skapop med hits som ”Vondt i Hjertet”, ”Oslo” og ” Syndere i Sommersol”. Honningbarna på sin side spiller punkrock og kan vel sies å være en av Norges mest energiske liveband. Honningbarna har en rekke hits i sin katalog, som ”Fuck kunst (dans dans)”, ”Fri Palestina” og ”Borgerskapets utakknemlige sønner”.

Fellesnevneren for bandene er den spesielle kommunikasjonen og fellesskapet med publikum. Begge har bygget opp en stor fanskare som spenner fra små barn til godt voksne, og de er definitivt blant de bandene som spiller flest fri aldersgrense-konserter i Norge. Denne turnéen blir intet unntak. Uten bandenes dedikerte fans og fantastiske spillesteder landet gjennom ville ikke en slik turné vært mulig. Nå skal band, fans og spillesteder brette opp ermene og jobbe mot det som skal bli årets beste fest i 2015.

Razika slipper nytt album den 26. januar og Honningbarna følger på 4 dager etterpå, den 30. januar.

|