Blog Post

Nyheter
28 April 2015

TRAVEL UKE PÅ CITY SCENE

||
0 Comment
|

unnamed

– KONSERTEN med Shaggy i Alta Kultursal er kanskje en av tidenes største enkeltstående konserter som er gjort i Alta. Det vet jeg ikke om Altafolket er klar over, sier daglig leder Torgeir Ekeland. Allerede har Kultursalen måtte få montert et ekstra strømskap for å ha kapasitet nok. Det blir en så stor scene og så stor produksjon at man fort kan glemme at man er i Alta. Og på scenen står verdens største nålevende reggae artist, sammen med et ti-mann stort band. 

– Dette vil man ikke gå glipp av, fortsetter Ekeland. Foreløpig er han optimistisk vedrørende billettsalget.

– Hadde vi skulle arrangert konserten på City Scene hadde vi kunne annonsert med “Få billetter igjen”. Men nå skal vi selge over 600. Vi har imidlertid nådd “god stemninggarantien”, så dette blir veldig bra, sier Ekeland. Og gjengen – de gleder seg stort til å komme så langt nord.

FLERE KONSERTER

City Scene setter opp to barer i kultursalen, i tillegg til vår egen nede i kjelleren på Studenthuset – hvor vi huser en aldri så liten og høyst uhøytidelig etterpåfest utover natten.

bøbbenogyogi

Men det er ikke det eneste som skjer på City Scene denne uken – allerede fredag 1. mai står BØBBEB & YOGI + STAYSMAN på scenen. Også her forventer vi fullt hus, og forhåndssalget går den veien.

BØBBEN & YOGI
“Hvis ikke du har lyst å ta deg en fest når du hører en låt, så burde ikke låten ha blitt laget” – Bøbben & Yogi 

Ved første lytt, tenker nok de fleste; “vulgære tekster”, men for gutta er språkbruket 100% ekte og akkurat sånn som fansen deres prater. De har rett og slett tatt vanlige nordnorske språket, laget tekster av det og spilt det inn uten å tilpasse seg andre meninger. Så hvem er Bøbben & Yogi? 100% ærlig og ufiltrert nordnorsk fest i lydformat.

Låter som “GIR GASS”; “KUKVASK” og “TA MÆ BAKFRA” er garanterte hits på ethvert vorspiel hvor festen er viktigere en “den gode samtalen”! 

Hvem er Bøbben & Yogi? Vel, i 2002 satt to bestekompiser på fest og diskuterte norsk hip-hop, som de mente kun hadde to sider; de som prøvde å kopiere amerikansk gangster-rap og de som var «emo». Noe manglet; norsk rap som gikk an å spille på FEST! De fant ut der og da at de skulle lage musikk som de selv kunne spille på egne fester. En “illojal kompis” av gutta la ut en av låtene deres på nett, og han ble fort tilgitt da låten nådde over 10 000 nedlastinger på kun en uke. Deretter ble låt etter låt ble “lekket” ut på nett, og duoen fikk enda større nedlastningstall. Vips, så var Bøbben & Yogi født.

STAYSMAN
Om det er den bedre eller dårlige halvdelen av Staysman & Lazz kan vi ikke si, men det som er sikkert er et festen er sikret med STAYSMAN på scenen sammen med Bøbben & Yogi! Forvent singler som “Frøken Moet”, “Captain Morgan” og alle de andre hitlåtene, i skjønn forening med nord norsk bannskap og ellers trivelig hyggelig lingo.

DJ’en for kvelden er den meget dyktige party DJen DJ VEGA, fra Hammerfest!

Som Staysman sier: “Det blir sirkus!”

|