Blog Post

Nyheter
11 September 2015

VIOLET ROAD TILBAKE I APRIL

||
0 Comment
|

2016 Uke 17_VioletRoad

Violet Road har vokst fra å bo på to tremannsrom på Park Hotel i etasjen over Barila, hvor den føreste Altakonserten ble arrangert, or ca 50 tilhørere, til å bli et av landets desidert største band. Alta var en av byene hvor bandet fikk fotfeste tidlig, og derfor er det et unikt bånd mellom bandet, byen og fansen her. Selv om det enda er et par måneder til Violet Road spiller hos oss, er det derfor morsomt å kunne annonsere at de kommer hit også i april til neste år, særlig ettersom billettene til novemberkonserten gikk på under to dager, helt tilbake i juni.

Lørdag 23. April besøker de Alta igjen – billettene i salg hos Aurora Billett allerede nå!

 

– De etterhvert tradisjonsrike førjulskonsertene med Violet Road på City Scene lever litt sitt eget liv, mens guttene i april tar med seg en ny spennende turnepakke, og et ferskt album. Publikum kan derfor forvente seg to vidt forskellige konserter, og derfor nølte jeg ikke et sekund med å gjøre dette. Det betyr at man med god samvittighet kan få med seg begge. Forutsatt at man er en av de heldige som fikk billett til den første, sier daglig leder Torgeir Ekeland.

Mange regner nå Violet Road som et av landets absolutt ypperste live-band. Godt hjulpet av radiohits som «Can You Hear The Morning Singing», «Burning Up», «Face of the Moon» og «Good Girls», har de også festet grepet om platekjøperne. Albumet «Back to the Roadshow» ble et av Sony Musics aller mest solgte i 2014.

Det er lett å la seg rive med; Saksofon, mandolin, trekkspill, korpsinstrumenter, korsang og et helvetes godt humør lar seg høre. Alt sammen i en herlig popmusikk-blanding. Der disse gutta dukker opp blir det fest, og det siste året har de blant annet dukket opp hos Lindmo, i Senkveld, med den offisielle låten for NRKs TV-aksjon og som åpningsnummer på Idrettsgallaen.

Nytt album på tur!

Vinteren 2015 dro bandet til Ocean Sound på Giske for å spille inn nytt album. Med seg hadde de co-produsent Jonas Lie Theis, miksetekniker Christer Andre Cederberg – og noen selvpålagte regler:

«Vi spiller mange instrumenter, og har nok vært glad i å bruke disse veldig mye. Denne gangen ønsket vi å gjøre produksjonen strammere, og lagde et dogme: alt som spilles på en sang, må tåle å være skikkelig høyt i miksen. Hvis ikke må det bort! Målet var et mer minimalistisk, samtidig sterkere, uttrykk, med unisone temaer som kan synges med på – også når musikken er instrumental», forteller vokalist Kjetil Holmstad-Solberg.

Første singel «We are the love» kom 4. september.

Å kalle denne eller resten av det albumet for minimalistisk, vil være å ta i. Fremdeles har musikken mange lag, men hvert av disse har fått bedre plass. Fortsatt er det mange ulike, til dels ganske sprikende, inspirasjonskilder å spore. Men et modent studioband trekker på sin femte langspiller konsekvent i samme retning. Storslagent i det ene øyeblikket – melankolsk, nært og sårt i det neste.

Albumet har fått tittelen «In Town to Get You». Det er en god beskrivelse på hvordan tilværelsen for fem ulastelig antrukne nordlendinger har artet seg de siste årene: På en nærmest uendelig reise fra by til by, for å vinne stadig nytt publikum. Når Violet Road kommer til din by gjelder det å passe seg. Ellers blir du fort tatt, du også!

|