Blog Post

Nyheter
08 June 2015

YANN TIERSEN KOMMER TIL ALTA

||
0 Comment
|

150601_YannTiersen

TIRSDAG 7. JULI kommer den franske musikeren og komponisten YANN TIERSEN til Alta og City Scene. Dette blir en kveld litt utenom det vanlige, og havner noe utenfor sesong – men når muligheten dukket opp var vi ikke sene med å si ja. 

Yann er i Alta i forbindelse med en 10 dagers sykkeltur han skal gjennomføre, fra Alta, via Tromsø og til Harstad. Det hele blir fulgt og grundig dokumentert av fransk TV.

– Underveis skal han gjøre små konserter, sammen med sin trio, og den aller første er hos oss. Så jeg håper virkelig at folk møter opp og lager en fantastisk atmosfære.

Tiersen er en komponist og multiinstrumentalist bosatt i Paris. Han er blant annet kjent for filmmusikken til filmen «Den fabelaktige Amélie fra Montmartre», som er en prisbelønnet fransk-tysk romantisk komedie fra 2001, samt filmen «Good bye, Lenin!».

– Da vi først fikk forespørselen måtte jeg gjøre noen kjappe Google- og Spotifysøk, før det gikk opp for meg. Jeg nevnte det tilfeldig til min kollega på City Spiseri at vi hadde fått en forespørsel om å booke han, og hun sa da med en gang tittelen på hans mest kjente låt – som er en lang fransk tittel jeg ikke forstod noe av. Hun sa hun var en stor fan, og da bestemte jeg meg for å gå for det, sier Ekeland som innrømmer at han tar en sjanse.

– Konserten 7. juli  er midt i fellesferien, så det er et stort sjansespill. Men vi fikk et godt tilbud som vi ikke kunne si nei til. Vi har hatt klassiske konserter hos oss tidligere, men fra en original komponist. Vi prøver å ha et bredt tilbud, og jeg kan ikke bare booke artister som jeg selv har hørt eller liker, mener Ekeland.

|